Pleje
streg.jpg (4840 bytes)
Tips og råd om pleje

Valg af plantebeholder:
Der fås så mange forskellige urtepotter og potteskjulere, at det kan være svært at vælge, og hver har jo sin smag. Som udgangspunkt er det vigtigt, at der er harmoni mellem plante og beholder både i størrelse, form og farve.
En kraftig potte til en kraftig plante og omvendt til den spinkle plante.
En god gammeldags rød eller gullig lerpotte er god for både planten og din pengepung - og så gør det da ikke spor, hvis den har fået lidt patina.

Klik til stort billedeVanding: Om det er utøj eller overvanding, der er Hoyaens største fjende, er svært at sige, men det er helt sikkert, at der er flere planter, der dør af for meget end for lidt vand.
Derfor er det klogt altid at bruge potter med hul i bunden, så overflødigt vand kan løbe fra.

Hvis du alligevel vælger en lukket potte, kan du anskaffe dig et "MOISTURE METER", som er en fugtighedsmåler. Den virker ved, at man stikker "målepinden" ned til pottens bund, og aflæser viserens udslag i den lille rude. Jorden kan nemlig godt føles meget tør i overfladen og så være ret fugtig i bunden. Jeg har købt min i et byggemarked, som også har en haveafdeling. Den koster ca. 100,-, og det er jo egentligt ikke dyrt, hvis den kan redde de kostbare planter fra at lide "druknedøden"!

Utøj: Hvis skaden er sket, kan du måske redde din Hoya ved hyppige overbrusninger, evt. omplante og sprøjte den med vand tilsat brun sæbe.

Du kan også skynde dig at nippe skud af de grenspidser, der er pænest. Men giv dem et godt sæbebad inden du sætter dem i vand eller spirejord.

Den "gamle" plante kan du - efter behandling - skære noget tilbage og håbe, at den kommer sig.

blomst2.jpg (1182 bytes)

e-mail: chris*@christa-a.dk  (fjern * før @)

chris web opdateret 15-04-08